19 Temmuz 2013 Cuma
SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI
Malzemeler:
* 1 su bardağı aşurelik buğday
* 5 yemek kaşığı yoğurt
* 4 bardak soğuk su
* Dere-otu
*Tuz
* Kırmızı pul biber
Yapılışı :
* Buğdayı en az 12 saat önce ıslıyoruz. Suda dinlenen buğdayı 40 dakika haşlıyoruz ve süzerek ayrı bir kapta soğumaya bırakıyoruz.
* Yoğurdu su ile çırparak koyu ayran kıvamına getiriyoruz. Tuzla tatlandırıyoruz.
* Ayranın içine buğdayı ve ince ince kıydığımız dere otunu da ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
* Kaselere aldığımız zaman dere otu ve kırmızı pul biberle servis ediyoyruz.
*Afiyet olsun.
KÖY PEYNİRLİ RENKLİ BİBER SALATASI
Malzemeler:
*Kırmızı biber
* Turuncu biber
* Sarı biber
*Kırmızı soğan
*Taze soğan
* 2 dilim köy peyniri
* 2 dilim çavdar ekmeği
Yapılışı :
* Biberleri jülyen kesiyoruz.
* Taze soğan ve tatlı kırmızı soğanı ince ince doğruyoruz.
* Çavdar ekmeklerini bir tahta üzerinde 1cm eninde olacak şekilde dilimlere ayırıyor ve 1 çay kaşığı tereyağda kızartıyoruz.
* Salata malzemelerini bir kaba alıyoruz, küp küp doğradığımız köy peynirlerini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
Salata sosumuzu yapıyoruz : Zeytinyağ , limon suyu , tuz, karabiber, iyice çırpıp sosumuzu yoğunlaştırıyoruz. .Sosumuz servise hazır !
* Salatamızı sosla tatlanadırıyoruz.
*En üzerine tereyağda kızarttığımız çavdar ekmeklerimizi ekliyoruz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...