20 Şubat 2012 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 72.HAFTA ...KEK FRUTTİ

) Güneşli bir pazar günü öğleden sonra keki ; KEK FRUTTİ...Çok lezzetli, yumuşacık,mis kokulu....İşte tarifi: Malzemeler : * 3 yumurta * 1/2 su bardağı şeker * 2 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 125 gr ( 1 su bardağı) sıvı yağ * 1/2 su bardağı süt * 1 küçük fincan ( likör bardağı )ahududu likörü * 1 portakal kabuğu rendesi * 1 limon kabuğu rendesi * Kuru üzüm ( ben göz kararı koyuyorum, 2 avuç kadar ) * 1 yemek kaşığı tereyağ ( kek kalıbı için ) Yapılışı *Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz blender kullanarak, -Bu arada kuru üzümleri sıcak su içinde bekletip, yumuşamalarını sağlıyoruz. Yumuşadıktan sonra eğer iri taneliyse, keserek inceltiyoruz. * Sonra diğer malzemeleri ekliyoruz yavaş yavaş.Malzemeleri eklerken bir taraftan blender ile karıştırmaya devam ediyoruz. * Akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. * Kek kalıbını tereyağ ile yağlıyoruz ve içine elimizle biraz un serpiyoruz ( kekin kalıba yapışmasını engellemek için ; ayrıca çok hoş bir lezzet de katıyor keke. * 170 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...