20 Şubat 2012 Pazartesi

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 72.HAFTA ...KEK FRUTTİ

) Güneşli bir pazar günü öğleden sonra keki ; KEK FRUTTİ...Çok lezzetli, yumuşacık,mis kokulu....İşte tarifi: Malzemeler : * 3 yumurta * 1/2 su bardağı şeker * 2 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu * 125 gr ( 1 su bardağı) sıvı yağ * 1/2 su bardağı süt * 1 küçük fincan ( likör bardağı )ahududu likörü * 1 portakal kabuğu rendesi * 1 limon kabuğu rendesi * Kuru üzüm ( ben göz kararı koyuyorum, 2 avuç kadar ) * 1 yemek kaşığı tereyağ ( kek kalıbı için ) Yapılışı *Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz blender kullanarak, -Bu arada kuru üzümleri sıcak su içinde bekletip, yumuşamalarını sağlıyoruz. Yumuşadıktan sonra eğer iri taneliyse, keserek inceltiyoruz. * Sonra diğer malzemeleri ekliyoruz yavaş yavaş.Malzemeleri eklerken bir taraftan blender ile karıştırmaya devam ediyoruz. * Akışkan bir kek hamuru elde ediyoruz. * Kek kalıbını tereyağ ile yağlıyoruz ve içine elimizle biraz un serpiyoruz ( kekin kalıba yapışmasını engellemek için ; ayrıca çok hoş bir lezzet de katıyor keke. * 170 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz.

6 yorum:

  1. Canım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine saglık nefıs gozukuyor,bu arada senı takğbe aldim bende beklerim;-)

    YanıtlaSil
  3. Yanına bir fincan kahve..mımmm..
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık pazar öğleden sonra çay eşliğinde enfes oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba canım,
    Blogunu yeni keşfettim, bayıldım.
    Hemen takibe aldım. Bana da beklerim.
    Bu arada ellerine sağlık nefis görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ımmm çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
    sıcacık sevgilerimle....

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...