12 Şubat 2012 Pazar
Fırında Limonlu Tavuk
Uzun ve keyifli bir akşam yemeği için lezzetli,çıtır çıtır bir tavuk yemeği.
Malzemeler:
* 1 bütün tavuk
* Bir limon kabuğu rendesi
* 1 limon ( 2ye bölünmüş )
* Tuz- karabiber
* Çok az zeytinyağ ( 1 yemek kaşığı )
* 3 bardak su
Yapılışı :
Tavuğu yıkadıktan sonra bir fırın kabına koyuyoruz. Tavuğun derisi ve eti arasını parmaklarımızla açarak bir cep oluşturuyoruz ve rendelenmiş limon kabuklarını o ceplere dolduruyoruz. 2ye böldüğümüz limonu ise, tavuğun geri kısmına yerleştiriyoruz. Tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıyoruz. Üstüne zeytinyağını gezdirip , 3 bardak suyuda fırın kabının dibine döküyoruz. Tavuğun üstüne su gelmemesine dikkat edin. 200 derece fırında bir buçuk saat pişiriyoruz.
Güzel bir pilavla servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
bende tavuğu fırında pişmiş çok severim.Harika bir paylaşım, teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık! Blogunuz çok güzelmiş...Blogger anneleri sayfasından keşfettim :) Biz de bekliyoruz :)
YanıtlaSilSevgiler
borabebek.blogspot.com