12 Şubat 2012 Pazar
Spaghetti Bolognese
En sevdiğimiz makarna türü kesinlikle.Şimdi buyrun tarifine ;
Malzemeler:
*1 paket spaghetti
*1 büyük kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 4 domates,küçük küpler şeklinde doğranmış
* 3 adet ince kesilmiş yeşil biber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı tuz-karabiber
* 500 gr yağsız kıyma
* 1 çay bardağı kırmızı şarap ( Çamlıbağ - Kuntra )
Yapılışı :
* Makarnayı pişirme önerisine göre haşlıyoruz ve haşlama suyundan bir bardak ayırıyoruz.
* Geniş bir sos tenceresine Yarım çay badağı zeytinyağ koyarak önce soğanları hafifçe pişirip ( çok kısa bir süre ) sonra kıymayı ekliyoruz ve pişirme işlemine devam ediyoruz. Kıyma hafifçe renk değiştirince biberleri atıyoruz. Ve kıyma iyice pişene, biberler yumuşayana kadar devam ediyoruz.Domatesleri ekliyoruz, baharatları ekliyoruz ve iyice pişiriyoruz.Domatesler suyunu çekmeye başladığında içine önce ayırdığımız makarna suyunu ekliyoruz ve 3-4 dakika kaynatıyoruz, sonra bir çay bardağı şarabı da ekleyerek, ocağın altını açıp 2-3 dakika harlı ateşte kaynatıyoruz. Böylece şaraptaki alkol uçuyor ve üzümlerin harika tadı sosla karışıyor. Süzdüğümüz makarnayı tabaklarımıza alarak , sosla birlikte servis yapıyoruz.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
nefis gorunuyor makarnaya kım hayır dıyebılır kı ellerıne sağlık canım
YanıtlaSil