23 Aralık 2013 Pazartesi

FIRINDA MANTAR DOLMASI



Her türlü ana yemeğin yanına  yan yemek olarak veya  başlangıç yemeği olarak ikram edilebilecek hem kolay hem de lezzeti bir tarif.
Malzemeler
* 7-8 adet iri kültür mantarı
* Yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* Mantarları yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra 15 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz.
* Temizlenen mantarları 2 yemek kaşığı yağ gezdirdiğimiz bir fırın kabının içine alıyor ve içlerine kaşar peyniri rendesini koyuyoruz. Üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpiyoruz. Her bir mantarın üstüne , çay kaşığının ucuyla olacak şekilde minik minik parçalar halinde tereyağ parçacıkları koyuyoruz.
180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...