23 Aralık 2013 Pazartesi

FIRINDA MANTAR DOLMASI



Her türlü ana yemeğin yanına  yan yemek olarak veya  başlangıç yemeği olarak ikram edilebilecek hem kolay hem de lezzeti bir tarif.
Malzemeler
* 7-8 adet iri kültür mantarı
* Yarım su bardağı taze kaşar peyniri rendesi
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* Mantarları yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra 15 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz.
* Temizlenen mantarları 2 yemek kaşığı yağ gezdirdiğimiz bir fırın kabının içine alıyor ve içlerine kaşar peyniri rendesini koyuyoruz. Üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpiyoruz. Her bir mantarın üstüne , çay kaşığının ucuyla olacak şekilde minik minik parçalar halinde tereyağ parçacıkları koyuyoruz.
180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...