10 Temmuz 2010 Cumartesi

Cevizli Salça



Güzel bir domates salçasıyla neler yapılmaz ki ...Ve cevizle..İşte cevizli salçamız...

* 3 yemek kaşığı salça
* 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
* Kekik, kuru nane,kırmızı pul biber, tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ

Şimdi hepsini bir güzel karıştıralım ve ekmeğimize sürüp yiyelim...
Afiyet olsun

Baharatlı Ekmek





Sabah kahvaltılarında, özellikle tatillerde, kızım sürekli ' annecim, bu sabah ne yapacaksın?' diye sorar.Bu sabah da bu soruya 'baharatlı ekmekler' diye cevap verdim. Bu çok lezzetli minik ekmekleri yemeklerden önce aperatif olarak da ikram edebilirsiniz. Bunun için ince dilimlenmiş cevizli ekmek harika oluyor. Bursa'da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda son zamanlarda açılan harika bir fırın / cafe var ; BREAD HOUSE, ve nefis ekmekler ve çörekler yapıyorlar. Sarmısaklı ekmekten, acı biberli ekmeğe,harika kurabiyeler, gevrekler bulabilirsiniz.Mutlaka gidip bir denemelisiniz; ben gittiğim zaman bir türlü çıkamıyorum oradan. Şimdi bizim baharatlı ekmeklerimiz için gerekenler:

* İnce dilimlenmiş cevizli ekmek
* Tereyağ
* Kİmyon
* Kırmızı toz biber
* Kekik
* Dilimlenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
* Ekmeklerin üzerine tereyağı küçük parçalar halinde yerleştiriyoruz. Tereyağın kendi başına eriyip yayılması için ekmeklere sürmemeyi tercih ediyorum ben. Kimyon ve kırmızı biberi serpiyoruz. Üste kaşar peynirlerini yerleştiryoruz ve en son olarak da kekik serpiyporuz. 200 derecelik fırında 15 dakika kadar kaşarlar eriyene kadar bekliyor ve sıcak sıcak servis ediyoruz. Eğer istenirse en son olarak da bir iki damla zeytinyağ damlatabilirsiniz. Hmm Nefis....Afiyet olsun.

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...