3 Nisan 2010 Cumartesi
Patlıcan Kızartması - Yoğurtlu ve Soslu
Yazın balkonda yenen yemeklere eşlik edecek , harika bir lezzet. Bende de yemekleri mutlaka bir senaryo içinde anlatmak gibi bir özellik varMIŞ....Blogger olunca fark ettim. Burç özelliği mi acaba :)) ??
Malzmeler :
* 4-5 adet uzun patlıcan
* Yoğurt
* 4-5 domates rendesi
* 3- 4 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz-karabiber
Yapılışı :
1) Patlıcanları kızartmak üzere istediğimiz şekilde ( halka halka veya verev) kesiyoruz. Tuzlayarak kızartıyoruz. KIzarttığımız patlıcanları bir kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz.
2) Zeytinyağında domates rendesini iyice dövüp ezdiğimiz sarmısakla beraber pişiriyoruz, tuz ve karabiberini ekliyoruz.
4) Patlıcanları sevis tabağına alarak üzerine önce yoğurt ve ardından da domates sosumuzu ekliyoruz.
Sonra da afiyetle yiyoruz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder