3 Nisan 2010 Cumartesi

Patlıcan Kızartması - Yoğurtlu ve Soslu


Yazın balkonda yenen yemeklere eşlik edecek , harika bir lezzet. Bende de yemekleri mutlaka bir senaryo içinde anlatmak gibi bir özellik varMIŞ....Blogger olunca fark ettim. Burç özelliği mi acaba :)) ??

Malzmeler :
* 4-5 adet uzun patlıcan
* Yoğurt
* 4-5 domates rendesi
* 3- 4 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz-karabiber

Yapılışı :

1) Patlıcanları kızartmak üzere istediğimiz şekilde ( halka halka veya verev) kesiyoruz. Tuzlayarak kızartıyoruz. KIzarttığımız patlıcanları bir kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz.
2) Zeytinyağında domates rendesini iyice dövüp ezdiğimiz sarmısakla beraber pişiriyoruz, tuz ve karabiberini ekliyoruz.
4) Patlıcanları sevis tabağına alarak üzerine önce yoğurt ve ardından da domates sosumuzu ekliyoruz.

Sonra da afiyetle yiyoruz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...