Malzemeler:
*7-8 parça tavuk göğsü
* 2 adet havuç ( jülyen doğranmış )
* 2 adet çarliston biber ( jülyen doğranmış )
* 1 orta boy kuru soğan ( yemeklik doğranmış )
* 6-7 diş sarımsak ( 2-3 parçaya ayrılmış )
* tuz-karabiber
* 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
* 1 tatlı kaşığı Ege kekiği ( minik top top olanlar , elinizle ovarak toz haline getiriyorsunuz )
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı :
* Jülyen doğranmış havuçları zeytin yağında hafif yumuşayıncaya kadar pişirip içine hemen çarliston biberleri atıyoruz.
*Biberler de hafif yumuşayınca yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize hemen ardından tavuk göğüslerini doğramadan bütün olarak atıyoruz. Tavuklar arkalı önlü pişene kadar, kısa aralıklarla ters yüz ederek pişiriyoruz. Arada tavuğa hafif çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
*Sarımsakları ekliyor ve kavurmaya devam ediyoruz.Tuz , karabiber , fesleğen ve kekiği ekledikten sonra baharatların iyice yumuşaması için tencerenin kapığını kapatarak çok kısık ateşte 20 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz.
* Yanına haşlanmış mısırla ikram ediyoruz.
Hayırlı Ramazanlar, Sağlık, Bereket ve Mutlulukla.....
Ne kadar iştah açıcı öyleeeee...
YanıtlaSilAfiyet olsun , hayırlı Ramazanlar .
Sil