10 Şubat 2013 Pazar
PIRASALI BÖREK
Malzemeler:
* 1 kilo pırasa
* 4 yufka
* Zeytinyağ
* Tuz-karabiber
* 2 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri
* 1 yumurta
* 1 su bardağı süt
* Yarım su bardağı maden suyu
Yapılışı :
* Pırasaları yıkadıktan sonra ince ince kıyıyoruz. * 2 yemek kaşığı zeytinyağda karıştırarak pişiriyoruz.* Fırın tepsisini yağlayarak üzerine, piştikten sonra yufkalar yapışmasın diye hafif un serpiyoruz. * 2 yufka alta serip pırasalı içi ve peyniri ekliyoruz. 2 yufkayı da üste koyuyoruz. Her yufka katına 1 yumurta- 1 su bardağı süt- yarım çay bardağı zeytinyağı karıştırarak yaptığımız harcı koyuyoruz.* Elimizde kalan sütlü harcı yufkanın en üstüne sürüyoruz. Arzuya göre çörek otu serpiyoruz. Pişirmeden önce istediğimiz büyüklükte dilimler olacak şekilde böreğimizi kesebiliriz, piştikten sonra kolaylık olur. * 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp ,5 dakika bekleyip , biraz su ile böreği ıslatıyoruz. Daha sonra üstüne temiz bir havlu örterek, kullanacağız ana kadar yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder