Bizim ailede anne tarafımız Girit'tendir. O yüzden her türlü ot pişer, yemeği yapılır,peynir ve türevleriyle de her lezzet denenir. Ben bu salatayı Girit Salatası olarak yiyerek büyüdüm, sonraları da başkalarından türlü farklı isimlerde duydum en ilginö olanı da 'Çingen Pilavı'ydı. Çok basit ve lezzetli. Kahvaltılık olarak da idealdir. Kızarmış ekmeğin üzerine nefis olur.İşte tarifimiz.
Girit Salatası
Malzemeler:
*250 gr lor
* 9-10 adet tatlı yeşil biber
* Maydonoz-nane
* 2 domates
*Kuru nane-kekik-kırmızı toz biber
*Zeytinyağ
* Tuz-limon
Yapılışı:
*Loru başka bir kapta tuzluyoruz ve bütün baharatlarla karıştırıyoruz.
* Maydonoz ve naneyi ince ince kıyıyoruz, domatesleri küp küp keserek hepsini karıştırdıktan sonra limon ve zeytinyağını ekliyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
domatesı de loruda çok severım ama bırleşıp bır yuva kurdular mı zevk alamıyorum ama sevende çoktur damak tadı bu ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilEvet
YanıtlaSilben de çingene pilavı olarak bilirim ama çok lezzetli bir kahvaltılıktır hatta içine bir tane incelerinden pırasa doğrarsan tadının daha bir lezzetli olduğunu hemen fark edeceksin.
Ellerine sağlık.
Afiyetler olsun.