5 Nisan 2010 Pazartesi
Portakallı Kek
Bugün güneşli ve çok güzel bir gündü. Tam kek yapılacak bir gün deyip durdum kendi kendime. Ve okuldan gelir gelmez, hemen bütün gün hayalini kurduğum kekimi yapmaya başladım.Ne yorgunluk kaldı, ne de bişey...
Fotoğraf konusunda daha çok yol katetmem lazım, ama bu kek çok lezzetli,inanın bana :)
Malzemeler :
*3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
* 1 çay bardağı kırılmış ceviz ya da fındık
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un ( yaklaşık olarak 2.5 su bardağı
Yapılışı :
1) Bir kap içine yumurtalrı kırıp şekerle çırpıyor, iyice köpürtüyoruz
2) Üzerine sıvı yağı, sütü,portakal kabuğu rendesi ve suyunu ilave ediyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz.
3) Unumuzu tel süzgecin içine alıp,kabartma tozunu da ekleyerek karışımın üzerine eliyoruz.
4) Kıvamı tahin kıvamında olacak, ne çok akışkan ne de katı.
5) Yağlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.
Üzerine fındık ya da cevizlerimizi koyuyoruz. ( Ben ceviz kullandım.)
6) Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda 30-40 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder