16 Temmuz 2014 Çarşamba

KURU DOLMA




Malzemeler :
* İstediğiniz kuru sebzeler ; patlıcan, biber, kabak
* 1 kase pirinç
* 2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 2 adet  büyük kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 3 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1,5 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı zerdeçal
* 1 su bardağı zeytinyağ

Yapılışı :
* Kuru sebzeleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
* Dolma harcını hazırlıyoruz :
-Pirinci iyice yıkayarak derin bir kaba alıyoruz. Üzerine soğanı rendeliyoruz, nar ekşisi, domates-biber salçasını, dövülmüş sarımsağı, kuru nane, kırmızı biber, kimyon, zerdeçal ve zeytinyağı ekleyerek bir güzel karıştırıyoruz.
* Haşlanmış kuru sebzelerimizi bu harçla doldurarak , tencereye diziyoruz ve içi yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun




2 yorum:

  1. I never tried stuffing dry vegetables, but I heard it's extra delicious!

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. You should definetely try it dear Jasna . You'll be addicted :)

      Sil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...