10 Aralık 2010 Cuma
BODRUM MAKARNASI
Çabuk ve lezzetli .....Makarnayı; spagetti; 8-10 dakika haşlıyoruz. Diğer taraftan zeytinyağı hafifçe ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kurunane, 1 çay kaşığı limon kekiği atıp hafifçe kızdırıyoruz.İçine 1-yemek kaşığı domates salçası ekleyerek bir iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Makarnamızı süzdükten sonra tabağımız alıp, üzerine önce sarımsaklı yoğurt,sonra da salçalı sosumuzu ekleyerek servis yapıyoruz.Ve istediğimiz gibi süslüyoruz. Bodrum makarnası , kıymalı olarak da yapılır. Onun için de, soğanı hafif pembeleştirerek kıymayı ekliyor bir güzel kavuruyoruz.Geri kalanı aynı;sadece bu sefer isterseniz içine bir çay kaşığı kadar kimyonda ekleyebilirsiniz ....En sonunda da yanına kola ya da bir kadeh şarap alıyoruz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder