10 Aralık 2010 Cuma

BODRUM MAKARNASI

 

Çabuk ve lezzetli .....Makarnayı; spagetti; 8-10 dakika haşlıyoruz. Diğer taraftan zeytinyağı hafifçe ısıtıp içine 1 tatlı kaşığı kurunane, 1 çay kaşığı limon kekiği atıp hafifçe kızdırıyoruz.İçine 1-yemek kaşığı domates salçası ekleyerek bir iki dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Makarnamızı süzdükten sonra tabağımız alıp, üzerine önce sarımsaklı yoğurt,sonra da salçalı sosumuzu ekleyerek servis yapıyoruz.Ve istediğimiz gibi süslüyoruz. Bodrum makarnası , kıymalı olarak da yapılır. Onun için de, soğanı hafif pembeleştirerek kıymayı ekliyor bir güzel kavuruyoruz.Geri kalanı aynı;sadece bu sefer isterseniz içine bir çay kaşığı kadar kimyonda ekleyebilirsiniz ....En sonunda da yanına kola ya da bir kadeh şarap alıyoruz...
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...