10 Aralık 2010 Cuma
ÇİPURA
En çok sevdiğim balıklarda biri, zaten topu topu üç tür balıkla aram iyidir. Onlar da çipura, hamsi ve çinekop. Çipurayı mangal yakmaya üşendiğimiz zamanlar fırında yapıyoruz. İyice temizlendikten sonra, balığımızın içine ince ince doğranmış sarımsak, 2-3 dal maydonoz koyarak tuzluyoruz. Sonra üzerine hafifçe yağlıyoruz ve pişirme kağıdına sararak 230 derecede 35-40 dakika pişiriyoruz. ve yanına çılgın saltalardan birini yaparak afiyetle yiyoruz..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder