10 Aralık 2010 Cuma
FIRINDA TAVUK
Bir bütün tavuğu;içine 2 adet dörde bölünmüş kuru soğan ve 2 adet doğranmış havuçla haşlıyoruz. Daha sonra tavuğumuzu parçalara ayırarak ; 2 göğüs 2 but şeklinde :),fırın kabına alıp,haşlama suyunu ve haşlanmış soğan ve havuçları da ekliyoruz. İçine bir sarımsağı ince ince keserek ekliyoruz.Taze çekilmiş karabiber ve tuz ile tatlandırıyoruz. Tavukların üzerine tereyağ parçaları koyuyoruz ve 200 derece fırında tavuklar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.....Kuru soğanın çiğden konularak kızarmış haline kıyasla ; haşlanmış soğanın kızarması daha lezzetli geliyor bana.....Nefis bir tat arkadaşlar deneyiniz...:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder