23 Aralık 2009 Çarşamba
Fırında Zeytinyağlı Kabak
Çabuk ve kendi fırında pişirken size diğer işleri yapmanıza fırsat verecek hafif bir yemek.
Malzemeler :
* 4 adet kabak
* 3 adet domates
* 2 adet havuç
* 1 adet küçük kuru soğan
* 3-4 diş sarmısak
* 2 patates
* Yarım tatlı kaşığı domates salçası
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
* Tuz ,karabiber
* 3 çaybardağı su
Yapılışı :
* Bütün sebzelerimizi doğruyor ve bir güzel karıştırıyoruz.
* Tuz, karabiber ve salçayı ekliyor tekrar karıştırıyoruz.
* Karışımımızı bir Borcam kabına alıp yağı ve suyu üzerine gezdiriyoruz.
* 180 derecelik fırında yklaşık olarak 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ..:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder