23 Aralık 2009 Çarşamba

Biralı Baloncuk


Bu minik ama leziz tarifi,çok sevgili arkadaşım Dilah'a ithaf ediyorum....
Şİmdi malzemelerimizi bir görelim :

* 80 gram margarin veya tereyağ
* 100 gram un ( 3,5 yemek kaşığı )
* 2 adet yumurta
* 175 gr ( 1küçük kutu- 2,5 su bardağı ) bira , ben EFES tercih ediyorum.
* 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
* toz kırmızı biber
* kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

* Bira ve yağı kısık ateşte kaynatalım.
* Ateşten bir kenara alıp unu bir seferde içine atıp,tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Pürüzsüz bir kıvama gelince,tekrar ateşe oturtup 1 dakika daha pişirelim. Pürüzsüz olması için tahta kaşıkla oldukça hızlı bir şekilde karıştırmanız gerekiyor. Onun yerine el blenderı kullanabilirsiniz.
* Bir top haline gelen hamuru çukur bir cam kaseye alın. Ilıması için bekletip içine bir yumurtayı kırın,kaşıkla iyice karıştırın. Yumurta tamamen karışınca ikinci yumurtayı da kırıp iyice karıştırın.
* Rendelenmiş kaşar peynirini,tuz,karabiber ve kırmızı biberi de ekleyerek bir kez daha karıştırın ve soğumaya bırakın.
* Yağı orta sıcaklıkta ( 160 derece ) kızdırın. Buradaki püf noktası yağın aşırı kızgın olmaması. Topların iyice pişmesi için ,yağ kızgın değil orta sıcaklıkta olmalı.
* Hazırlamış olduğumuz biralı hamurdan tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar alıp ısınmış olan yağa atalım.
* Toplar altın rengini alana kadar,5 dakika kızartıp, yağdan çıkartalım.
* Yumuşamamaları için bir tel ızgara üstünde bekletelim.
* Daha sonra dilersek salatanın yanına ya da tek olarak soğuk biranın yanında ikram edebiliriz.....
* Afiyet olsun...

Not: Hazırladığımız bu hamuru kızartmadan 2 gün buzdolabında saklayabiliriz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...