24 Haziran 2012 Pazar
SARIMSAKLI EKMEK
Bayat ekmekler için müthiş çözüm !!!
Diyelim bir-iki gün öncesinden ekmeğiniz kaldı, fazla aldınız ve yenmedi. Ne yaparsınız? Ya hemen köfte içi olarak kullanılır, ya benim gibi derin dondurucuya atar sonrasında her şekilde kullanırsınız. Unutmadan taze baget yada tam buğday/çavdar ekmeğiyle de harika olur.
Malzemeler
* 1 ekmek
* 4-5 sarımsak
* 1 çaybardağı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı fesleğen , kekik
Yapılışı :
* Ekmeğin üzerine aralıklarla ve çok derin olmamak şartıyla yan kesikler atıyoruz.
* Sarımsağı ezerek, fesleğeni kekik ve zeytinyağla bir güzel karıştırıyoruz.
* Bu sosu ekmeğimize bir güzel sürüyoruz ve o kesiklerden de iyice içine çekmesini sağlıyoruz.
* 200 derece fırında kızarana kadar , 20 - 25 dakika tutuyoruz.
* Özellikle balığın yanına harika oluyor; şiddetle tavsiye ederim.
* Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
ellerine sağlık canım bende buna benzer bir şekilde yaparım kahvaltıda iyi gidiyor;)
YanıtlaSilSarimsakli ekmegi kim sevmez heleki evde hazirlandiysa sos u..Bu akam deniyorum..ben genelde hazir sarimsakli yag alip kullaniyorum tenbellikten ama bunu bu aksama hazirlayacagim..Sevgiler canim..
YanıtlaSil