24 Haziran 2012 Pazar

SARIMSAKLI EKMEK

Bayat ekmekler için müthiş çözüm !!! Diyelim bir-iki gün öncesinden ekmeğiniz kaldı, fazla aldınız ve yenmedi. Ne yaparsınız? Ya hemen köfte içi olarak kullanılır, ya benim gibi derin dondurucuya atar sonrasında her şekilde kullanırsınız. Unutmadan taze baget yada tam buğday/çavdar ekmeğiyle de harika olur. Malzemeler * 1 ekmek * 4-5 sarımsak * 1 çaybardağı zeytinyağ * 1 tatlı kaşığı fesleğen , kekik Yapılışı : * Ekmeğin üzerine aralıklarla ve çok derin olmamak şartıyla yan kesikler atıyoruz. * Sarımsağı ezerek, fesleğeni kekik ve zeytinyağla bir güzel karıştırıyoruz. * Bu sosu ekmeğimize bir güzel sürüyoruz ve o kesiklerden de iyice içine çekmesini sağlıyoruz. * 200 derece fırında kızarana kadar , 20 - 25 dakika tutuyoruz. * Özellikle balığın yanına harika oluyor; şiddetle tavsiye ederim. * Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım bende buna benzer bir şekilde yaparım kahvaltıda iyi gidiyor;)

    YanıtlaSil
  2. Sarimsakli ekmegi kim sevmez heleki evde hazirlandiysa sos u..Bu akam deniyorum..ben genelde hazir sarimsakli yag alip kullaniyorum tenbellikten ama bunu bu aksama hazirlayacagim..Sevgiler canim..

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...