24 Haziran 2012 Pazar
KABAK BORANİ
Hem hafif hem lezzetli ;
Malzemeler :
* 3 adet kabak; alacalı soyulmuş ve küp küp kesilmiş
* Sarımsaklı yoğurt
* Yemeklik doğranmış soğan
* Zeytinyağ, kırmızı pul biber, tuz
Yapılışı :
* Kabakları haşlıyoruz
* Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
* Yemeklik doğradığımız soğanları zeytin yağında pembeleştirip, kırmızı pul biberle birlikte kokusu çıkana kadar kısa bir süre pişiriyor ve yoğurdun üstüne ekliyoruz.
* Ve bir güzel yiyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
kolay ve lezzetli bir tarif olmuş arkadaşım.nefis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil