24 Haziran 2012 Pazar

DİL BALIĞI

Malzemeler * 3 adet filoto dil balığı * Beyaz un * Galeta unu * 2 yumurta * Tuz-Karabiber * 50 gr tereyağ * Yarım demet maydonoz * Yarım limon Yapılışı * Daha önceden oda ısısında beklettiğimiz tereyağımızı çukur bir kase içine alıp,ince ince doğradığımız maydonoz ve yarım limonun suyuyla iyice karıştırarak minik minik maydonozlu tereyağ topları hazırlıyoruz. Ve buzdolabında soğumaları için bekletiyoruz. * 2 yumurtayı iyice çırparak ,tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz. * Balıkları önce beyaz una , sonra yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulayarak, kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartıyoruz. * Kızaran balıkları önce kağıt havlu serili bir tabağa alıp yağını çektiriyoruz ve sonra servis tabağına alarak üzerine minik tereyağ toplarını koyuyoruz. * Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...