24 Haziran 2012 Pazar
DİL BALIĞI
Malzemeler
* 3 adet filoto dil balığı
* Beyaz un
* Galeta unu
* 2 yumurta
* Tuz-Karabiber
* 50 gr tereyağ
* Yarım demet maydonoz
* Yarım limon
Yapılışı
* Daha önceden oda ısısında beklettiğimiz tereyağımızı çukur bir kase içine alıp,ince ince doğradığımız maydonoz ve yarım limonun suyuyla iyice karıştırarak minik minik maydonozlu tereyağ topları hazırlıyoruz. Ve buzdolabında soğumaları için bekletiyoruz.
* 2 yumurtayı iyice çırparak ,tuz ve karabiberle tatlandırıyoruz.
* Balıkları önce beyaz una , sonra yumurtaya ve en sonda galeta ununa bulayarak, kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartıyoruz.
* Kızaran balıkları önce kağıt havlu serili bir tabağa alıp yağını çektiriyoruz ve sonra servis tabağına alarak üzerine minik tereyağ toplarını koyuyoruz.
* Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder