26 Kasım 2010 Cuma
Makarna Napoliten ve Körili Tavuk
Çok basit ve lezzetli...benim için işten eve geç gelinen akşamlarda kurtarıcı; hemen başlayalım. Önce tavukları fırına atmamız lazım. Onlar pişirken de makarnanın sosunu hazırlayalım; ha buarada tenceremize makarna haşlamak için suyumuzu koyup, içine tuz da atarak kaynamaya bırakalım;
Malzemeler :
1 paket kemiksiz tavuk incik
Birer tatlı kaşığı köri, kırmızı toz biber, kekik, tuz.
Tavukları yıkadıktan sonra fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Baharatlardan birer tutam alarak tavukların üzerine ekliyoruz.200 derecede 20 dakika bir tarafını pişirip, tavukları ters çevirip tekrar baharatlıyoruz ve 20 dakika daha pişiriyoruz.
Makarna suyu çoktan kaynamıştır herhalde..:) Makarnamızı pişirme önerisine göre haşlıyoruz. Süzüp dinlendiriyoruz. Diğer tarafta zeytinyağını ısıtıp içine çok ince doğradığımız soğanları atıp pembeleştiriyoruz.Daha sonra içine bir kutu Tamek doğranmış domates ekliyoruz. 2-3 diş sarımsağı rendeleyerek sosumuza ekliyoruz. Sırada baharatlar var; kurunane, karabiber,tuz,biraz kırmızı toz biberi de katıyoruz.Bir çaybardağı sıcak su ekleyerek , şöyle bir kaynatıp makarnayı sos tenceresinin içine atıp bir güzel karıştırıyoruz....İşte hazır...Şimdi de afiyetle yiyoruz. Yanına bir kadeh Vasilaki harika olur ...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Yemede yanında yat olmuş:) Ellerine sağlık..
YanıtlaSil