5 Şubat 2014 Çarşamba

YALANCI ÇEMENLİ KAHVALTILIK SALÇA





Yazdan kalma bir tat, Ege'den, sevgili Aynur teyzemin elinden, bir Dikili hatırası...
Malzemeler :
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 kepçe hazır domates salçası
* 1 kepçe ev yapımı domates salçası
* 3-4 diş sarımsak
* 2 kepçe dövülmüş ceviz
* 1 yemek kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon, kuru nane
* 1 yemek kaşığı hafif acı kırmızı toz biber
* Sızma zeytinyağ bolca. ( Aslında bu ayarı damak tadınıza göre siz yapacaksınız. ) Biz bir su bardağı zeytinyağ kullandık.
Yapılışı
* Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
* İçine sızma zeytinyağını katarak bir güzel karıştırın.
* Küçük kavanozlara bu içi paylaştırın ve bir kaç gün dinlendirin.
* Kavanoza koyduğunuz salçanın üstünü bir parmak daha geçecek kadar zeytniyağı eklemeyi unutmayın.

Afiyetle :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...