5 Şubat 2014 Çarşamba
YALANCI ÇEMENLİ KAHVALTILIK SALÇA
Yazdan kalma bir tat, Ege'den, sevgili Aynur teyzemin elinden, bir Dikili hatırası...
Malzemeler :
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 kepçe hazır domates salçası
* 1 kepçe ev yapımı domates salçası
* 3-4 diş sarımsak
* 2 kepçe dövülmüş ceviz
* 1 yemek kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon, kuru nane
* 1 yemek kaşığı hafif acı kırmızı toz biber
* Sızma zeytinyağ bolca. ( Aslında bu ayarı damak tadınıza göre siz yapacaksınız. ) Biz bir su bardağı zeytinyağ kullandık.
Yapılışı
* Tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
* İçine sızma zeytinyağını katarak bir güzel karıştırın.
* Küçük kavanozlara bu içi paylaştırın ve bir kaç gün dinlendirin.
* Kavanoza koyduğunuz salçanın üstünü bir parmak daha geçecek kadar zeytniyağı eklemeyi unutmayın.
Afiyetle :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder