24 Haziran 2010 Perşembe

Kabak Mücver



Hem soğuk hem de sıcak yenebilen nefis yan yemeklerimizden biri. Neredeyse kahvaltı da bile yiyebilirim. Sıcak çay, soğuk mücver ve beyaz peynir. İşte tarifi:)

Malzemeler :
* 3 adet kabak
* Yarım demet maydonoz
* Yarım demet dereotu
* 4-5 adet taze soğan
* 3 kahve fincanı un
* 3 yumurta
* 1er tatlı kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı toz biber
* 1 paket kabartma tozu
* Yarım çay bardağı ufalanmış sert beyaz peynir
* Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı :

* Kabakları rendeledikten sonra iyice suyunu sıkarak tel bir süzgeçte bekletelim.
*İnce doğranmış taze soğan, maydanoz,dereotu, kabak rendesi ve yumurtaları baharatlarla birlikte iyice karıştıralım.
* Unu her seferinde birer fincan olarak dökelim, karışıma yedirelim ve diğer fincanları da sırayla karıştıra karıştıra ekleyelim. Hepsini aynı anda eklersek karışım içinde un topaklanması olabilir.
* Beyaz peynir arzuya göre eklenir. Eğer beyaz peynir ekleyecekseniz tuz miktarını azaltabilirsiniz.
* Karışımı hazırladıktan sonra buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim.
* Tavaya bir parmak kadar sıvı yağ koyarak ısıtalım.Yağın çok kızgın olmamasına dikkat edelim.
* Bir yemek kaşığıyla parça parça alarak iyice ısınmış yağda önü arkası kızarana kadar pişirelim.
* Kağıt havlu üzerinde fazla yağını alarak servis edelim.

  Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...