2 Temmuz 2010 Cuma
Taze Fasülye
Yazın en sevdiğim yemeklerin başında gelir, bir de yanında buz gibi bol naneli bir kase cacık varsa...Hmmm bayılırım. İşte benim taze fasülyem.
Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 kilo domates
2 adet kuru soğan
1 adet kesme şeker
1-2 adet kırmızı yağ biberi
Tuz/ karabiber / zeytinyağ
Yapılışı :
1) Fasülyeleri ayıkladıktan sonra yarım saat tuzlu ve sirkeli suda bekletip suyunu süzelim.
2) Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra bir kenara alalım ve kabukları atmayalım.
3) Biberi ince ince doğrayalım
4) Soğanları ince ince doğrayalım.
5) Tenceremizde bir çaybardağı zeytinyağı ısıtıp içine kesme şekeri atıp biraz karıştıralım ve sğanı ekleyelim.
6) Soğanlar hafif kokusunu çıkarınca biberleri ekleyerek bir-kaç dakika da onları pişirelim.
7) Biberler hafif renk değiştirince domateslerin yarısını ekleyerek 1-2 dakika pişirelim.
8) Hemen arkasından fasülyeleri ekleyerek bir güzel karıştıralım. Tuzunu biberini ekleyelim.
9) Kalan domateslerle fasülyenin üstünü bir güzel kapayalım. Bir buçuk bardak sıcak su ekleyerek 30-40 dakika kadar pişirelim.
Ben vakit azlığından düdüklü tencere kullanmak zorunda kalıyorum çoğunlukla. O zamanda tam 7 dakikada pişiyor. Ancak düdüklü tencerede domateslerinde su salacağını düşünerek 2 çay bardağı su ekliyorum.
Afiyet olsun...yanına cacık yapmayı unutmayın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder