2 Temmuz 2010 Cuma

Taze Fasülye



Yazın en sevdiğim yemeklerin başında gelir, bir de yanında buz gibi bol naneli bir kase cacık varsa...Hmmm bayılırım. İşte benim taze fasülyem.

Malzemeler:
1 kilo taze fasulye
1 kilo domates
2 adet kuru soğan
1 adet kesme şeker
1-2 adet kırmızı yağ biberi
Tuz/ karabiber / zeytinyağ

Yapılışı :
1) Fasülyeleri ayıkladıktan sonra yarım saat tuzlu ve sirkeli suda bekletip suyunu süzelim.
2) Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra bir kenara alalım ve kabukları atmayalım.
3) Biberi ince ince doğrayalım
4) Soğanları ince ince doğrayalım.
5) Tenceremizde bir çaybardağı zeytinyağı ısıtıp içine kesme şekeri atıp biraz karıştıralım ve sğanı ekleyelim.
6) Soğanlar hafif kokusunu çıkarınca biberleri ekleyerek bir-kaç dakika da onları pişirelim.
7) Biberler hafif renk değiştirince domateslerin yarısını ekleyerek 1-2 dakika pişirelim.
8) Hemen arkasından fasülyeleri ekleyerek bir güzel karıştıralım. Tuzunu biberini ekleyelim.
9) Kalan domateslerle fasülyenin üstünü bir güzel kapayalım. Bir buçuk bardak sıcak su ekleyerek 30-40 dakika kadar pişirelim.

Ben vakit azlığından düdüklü tencere kullanmak zorunda kalıyorum çoğunlukla. O zamanda tam 7 dakikada pişiyor. Ancak düdüklü tencerede domateslerinde su salacağını düşünerek 2 çay bardağı su ekliyorum.

Afiyet olsun...yanına cacık yapmayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...