30 Ağustos 2015 Pazar

Zerdeçallı Tavuk Sote





Kolay ve lezzetli.
Buyrun tarifine :

Malzemeler :
* Kişi sayısına göre ; 3 parça tavuk incik
* 1 adet kabak
* 2 adet renkli biber
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* Yarım çay kaşığı toz zencefil
* Yarım çay bardağından az zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Tuz-karabiber

Yapılışı :
*  İri lokmalar halinde kestiğimiz tavuk etlerini önce kendi yağında hafif pişirip bir kenara alıyoruz.
* Tavaya ince halkalar halinde kestiğimiz kabakları koyarak zeytinyağında kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* Kabaklar yumuşayınca , ince şeritler halinde kestiğimiz biberleri ekliyoruz. Sarımsakları hafifçe elimizle ezerek kabuklarıyla birlikte atıyoruz. Bir iki dakika kabaklar altın rengini alana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
* Kestiğimiz tavuk etlerini ekliyoruz, baharatlarla tatlandırıyoruz, bir kaç dakika daha soteliyoruz.
* Tereyağını atıp , yüksek ateşte bir-iki dakika daha, hızlıca karıştırarak pişirip ocağımızın altını kapatıyoruz.
* Servise hazırız.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...