Kolay ve lezzetli.
Buyrun tarifine :
Malzemeler :
* Kişi sayısına göre ; 3 parça tavuk incik
* 1 adet kabak
* 2 adet renkli biber
* 3 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* Yarım çay kaşığı toz zencefil
* Yarım çay bardağından az zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* İri lokmalar halinde kestiğimiz tavuk etlerini önce kendi yağında hafif pişirip bir kenara alıyoruz.
* Tavaya ince halkalar halinde kestiğimiz kabakları koyarak zeytinyağında kabaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* Kabaklar yumuşayınca , ince şeritler halinde kestiğimiz biberleri ekliyoruz. Sarımsakları hafifçe elimizle ezerek kabuklarıyla birlikte atıyoruz. Bir iki dakika kabaklar altın rengini alana kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
* Kestiğimiz tavuk etlerini ekliyoruz, baharatlarla tatlandırıyoruz, bir kaç dakika daha soteliyoruz.
* Tereyağını atıp , yüksek ateşte bir-iki dakika daha, hızlıca karıştırarak pişirip ocağımızın altını kapatıyoruz.
* Servise hazırız.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder