Buyrun tarifine :
Malzemeler :
* 4 parça dana biftek
* 5 adet sarımsak
* Zeytinyağı
* 1 kaşık tereyağ
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* Bifteklerin iki tarafına da tuz ve karabiber koyuyoruz.
* Bir tavayı hiç yağ koymadan iyice ısıtıyoruz.
* Biftekleri tavaya alıyoruz. Bir iki dakika arkalı önlü çeviriyoruz.
* Bifteklerin üzerine hızlıca zeytinyağını döküyoruz, yaklaşık 3 yemek kaşığı kadar.
* Sarımsakları hafif ezerek kabuklarıyla tavaya atıyoruz.
* Biftekleri ortalama olarak 8 dakika pişireceğiz yani tam kıvamda, kurutmadan.
*Biftekler renk değiştitmye ve suyunu çekmeye başlayınca hemen tereyağını ekliyoruz.
* 8 dakikayı doldururken kızaran tereyağıyla karışan et suyunu bir kaşık yardımıyla Bifteklerin üzerine doğru alıyor ve pişmesini kontrol ediyoruz. Bir spatula yardımıyla arada etleri hafif bastırıyoruz.
* Sarımsaklar harika bir koku verdi ve biftekler kızardı.
* Servis tabağına alabiliriz . Yanına ne arzu ederseniz onu alarak , yemeğinizin keyfini çıkarın. Biz lezzetli bir kırmızı Fransız şarabı tercih ettik.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder