29 Ocak 2012 Pazar
Yufkalı Omlet
Yıllar önce ,Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılmıyorsam sene 1993-95 o aralar. Harika lezzetli ve şık yemekler hazırlardı Gülriz Sururi ve tabaklarda çok estetik bir şekilde sunulurdu; yani anlayacağınız gibi ben pek severdim o programı. Şimdi oradan öğrendiğim bu tarifi zevkle hem aileme hem de arkadaşlarıma sunuyorum. Çok da kolay;
Malzemeler:
* 2-3 adet yufka ( kişi sayısına göre / adam başı çeyrek yufka )
* Yumurta ( kişi başı )
* Sucuk
* Kaşar peyniri rendesi ( biz bu sabah kullanmadık ; o yüzden fotoğrafta yok )
* Sucuk / salam / pastırma / sosis / jambon;hangisini isterseniz )
*Tuz-karabiber-kırmızı biber
Yapılışı:
*Her bir çeyrek yufkanın içine bir yumurta kırıyoruz, üzerine tuz-karabiber-kırmızı biber; çevresine sucukları ve kaşar peynirini yerleştiriyoruz.
* Tavada tereyağını eriterek zarf gibi kapattığımız yufkaları ; önü arkası kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Neden olmasin? Hic denemedim ama cok lezziz gözüküyor :-) ellerine saglik canim
YanıtlaSilThat seems easy and interesting recipe!
YanıtlaSilIt is really very easy and tasty.The thing is that I don't know if it is posible to find 'yufka' which is that lavash type of bread but thinner.
YanıtlaSil