29 Ocak 2012 Pazar

Yufkalı Omlet




Yıllar önce ,Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılmıyorsam sene 1993-95 o aralar. Harika lezzetli ve şık yemekler hazırlardı Gülriz Sururi ve tabaklarda çok estetik bir şekilde sunulurdu; yani anlayacağınız gibi ben pek severdim o programı. Şimdi oradan öğrendiğim bu tarifi zevkle hem aileme hem de arkadaşlarıma sunuyorum. Çok da kolay;
Malzemeler:
* 2-3 adet yufka ( kişi sayısına göre / adam başı çeyrek yufka )
* Yumurta ( kişi başı )
* Sucuk
* Kaşar peyniri rendesi ( biz bu sabah kullanmadık ; o yüzden fotoğrafta yok )
* Sucuk / salam / pastırma / sosis / jambon;hangisini isterseniz )
*Tuz-karabiber-kırmızı biber

Yapılışı:
*Her bir çeyrek yufkanın içine bir yumurta kırıyoruz, üzerine tuz-karabiber-kırmızı biber; çevresine sucukları ve kaşar peynirini yerleştiriyoruz.
* Tavada tereyağını eriterek zarf gibi kapattığımız yufkaları ; önü arkası kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun .

3 yorum:

  1. Neden olmasin? Hic denemedim ama cok lezziz gözüküyor :-) ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. That seems easy and interesting recipe!

    YanıtlaSil
  3. It is really very easy and tasty.The thing is that I don't know if it is posible to find 'yufka' which is that lavash type of bread but thinner.

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...