İşte size KahveciSihirliTencere'den değişik bir bayram yemeği. Kalabalık misafirimiz olduğunda da hızlıca hazırlayabileceğimiz bir tarif. Eğer değişik tatlara açıksanız, çok beğeneceğinize eminim.
Malzemeler :
* 7-8 adet tavuk göğsü, dövülerek inceltilmiş.
Sosu :
* 6 yemek kaşığı Dijon hardalı
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 yumurta
* 1 baş ezilmiş sarımsak
* 1 küçük tutam kırmızı toz biber.
Yapılışı
* Önce sos malzemelerimizi; hardal, sarımsak, yumurta,tarçın, toz biber bir güzel karışıtrarak pürüzsüz hale getiriyoruz.
* Tavuk göğüslerini önce bu sosa bir güzel buluyor, hafifçe silkeleyerek fazla sosunu alıyor ve geniş bir tabağa koyduğumuz galeta ununa buluyoruz.
* Tüm tavuklara aynı işlemi yapıp bir tel üzerinde bir süre dinlendiriyoruz.
* Isıttığımız yağda arkası, önü altın rengini alıp kızarana kadar kızartmaya devam ediyoruz.
* Kızaran tavuğumuzu ve fazla yağını çekmesi için bir kağıt havlu üzerinde dinlendiriyoruz.
* Servis ederken üzerine bir-iki damla limon sıkıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder