Malzemeler :
* 1 paket fiyonk makarna
* Yarım çay bardağı zeytinyağ
* 300 gr yağsız/ az yağlı kıyma
* 1 adet kuru soğan , ince yemeklik doğranmış.
* 4-5 baş ince doğranmış sarımsak
* Kırmızı kapya biberi
* 2 büyük domates, küp küp doğranmış
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 su bardağı rende taze kaşar peyniri
* 1 çay bardağı rende keş peyniri, ya da parmesan peyniri. Biz biraz daha yöresel tercih ettik ve Göynük tarafından keş peyniri kullandık.
Yapılışı
* Makarnayı pişirme önerisine göre, bol tuzlu suda haşlayın.
* Makarna haşlanırken başka bir tencereye zeytinyağı ekleyerek hafif ısıtın.
* Soğan ve biberleri ekleyerek hafifçe bir dakika kadar döndürün ve kıymayı ekleyin.
* Baharatlarını atın ve bir ilki dakika daha kıymalar pişine kadar çevirin.
* Domates,salça ve sarımsakları ekleyin. Domatesler hafifçe suyunu çekince makarna haşlama suyundan 1-2 çay bardağı alarak bu karışıma ekleyin. 3-4 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
* Haşlanmış makarnayı süzerek diğer tenceredeki sosun içine alın ve karıştırın.
* Soslanmış makarnayı bir fırın kabına alın. Üzerinde rendelenmiş kaşar peynirini koyun ve 170-180 derecede peynirler eriyinceye kadar bekletin.
*Çıkardıktan sonra üzerine keş peyniri rendesi veya parmesan dökebilir ve hatta dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
* Afiyet olsun.
Çok severim nefis olmuş ellerinize sağlık. Bu görüntü ve lezzet karşısında bir tabakla kalamaz insan.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgili Handan. Afiyetle 😊 İyi bayramlar dilerim.
Silçok güzel tarifler elinize sağlık
YanıtlaSil