9 Nisan 2016 Cumartesi

Kaşarlı Biftek

Uzun bir aradan sonra merhabalar ! İş yoğunluğundan paylaşmaya fırsat bulamadığım tarifler birikti de birikti. Oyalanmadan hemen başlayalım , lezzetli ve kolay bir tarifle.

Malzemeler :
* 4 parça dana biftek
* 7-8 baş sarımsak
* 4 domates rendesi
* 3-4 adet yeşil biber
* Kekik
* İnce dilim kaşar peyniri
* Tuz-karabiber
Yapılışı :
* Tavayı iyice ısıtıyoruz.
* Etleri hiç yağ eklemeden tavaya alıp , önlü arkalı mühürlüyoruz.
* İyice mühürlenen etlerimizi bir tabağa alıp üstünü folyo ile sarıp dinlendiriyoruz.
* Tavaya 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup sarımsakları hafif ezip kabuklarıyla birlikte ekliyoruz et ve ikişer santim boyunda kestiğimiz biberleri de de tavaya alarak 3-4 dakika pişiriyoruz.
* Rendelenmiş domatesleri, kekik, tuz ve karabiberi ekliyoruz.
* Domatesler yoğun kıvama gelince,tavadaki etlerin üzerine dilimlediğimiz kaşar peynirlerini koyuyoruz.
* Bir-iki dakika daha pişirip tavanın altını kapatıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...