Soğukken bile yiyebileceğim, çok sevdiklerimden...Buyrun tarifine.
Malzemeler :
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 tutam maydonoz
* Tuz-karabiber
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 3 yemek kaşığı zeytinyağ
Kızartma harcı için :
* 3 yumurta
* Galeta unu veya Normal un
* Ayçiçek yağı
Yapılışı
* Önce pirinçleri 2 su bardağı suda haşlayalım, tel süzgeçten süzüp dinlendirelim.
* Kıymanın yarısını ince ince kestiğimiz soğanları da ekleyerek 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavuralım.
* Maydanozları ince ince kıyalım.
* Derin bir kapta pişirdiğimiz ve ılıttığımız kıymayı, kalan diğer yarısıyla birleştirelim.
* Haşladığımız pirinçleri, tuz-karabiber-yenibahar ve maydanozları da ekleyerek kıymayı iyice yoğuralım.
* Buzdolabında üstü kapalı olarak yarım saat dinlendirelim.
* Dinlenen kıymadan irice köfteler yapalım
* Yumurtaları çırpalım.
* Galeta ununu geniş bir tabağa dökelim.
* Yaptığımız köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak arkası önü altın rengini alana kadar kızartalım.
* Kağıt havlu üzerinde fazla yağını çekelim.
* Keyifle servis edelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder