5 Temmuz 2014 Cumartesi
KUMPİR
Malzemeler :
* 2-3 orta boy patates
* Tereyağ
* Tuz-karabiber
* Kaşar peyniri rendesi
* İçine koymak isteyeceğiniz her şey ( Rus salatası ,turşu , kısır, sosis tava, sucuk , salam, jambon, çeşitli salatalar , vs )
Yapılışı :
* Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkıyor ve kuruluyoruz.
* 200 derecelik fırında 1,5 saat patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
* Fırında çıkan patateslerin üstünden hafifçe kesip, ortadan biraz keserek ayırıyoruz. Kaşıkla patateslerin içini oyar gibi yaparak, tereyağı, tuz, karabiberi iyice yedirerek karıştırıyoruz. İstediğimiz harç malzemelerini ekliyor ve en üste de kaşar peyniri rendesini serpiştiriyoruz.
Biz bu akşam sade kumpir tercih ettik, bol kaşar peyniri ve tereyağı ile.
Afiyet olsun.
Hayırlı Ramazanlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder