5 Temmuz 2014 Cumartesi

KUMPİR



Malzemeler :
* 2-3 orta boy patates
* Tereyağ
* Tuz-karabiber
* Kaşar peyniri rendesi
* İçine koymak isteyeceğiniz her şey ( Rus salatası ,turşu , kısır, sosis tava, sucuk , salam, jambon, çeşitli salatalar , vs )
Yapılışı :
* Patateslerin kabuklarını soymadan iyice yıkıyor ve kuruluyoruz.
* 200 derecelik fırında 1,5 saat patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
* Fırında çıkan patateslerin üstünden hafifçe kesip, ortadan biraz keserek ayırıyoruz. Kaşıkla patateslerin içini oyar gibi yaparak, tereyağı, tuz, karabiberi iyice yedirerek karıştırıyoruz. İstediğimiz harç malzemelerini ekliyor ve en üste de kaşar peyniri rendesini serpiştiriyoruz.

Biz bu akşam sade kumpir tercih ettik, bol kaşar peyniri ve tereyağı ile.

Afiyet olsun.

Hayırlı Ramazanlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...