29 Haziran 2014 Pazar

NAR SİRKELİ ICEBERG SALATA



Taze, pırıl pırıl , ferah bir salata için Iceberg marul benim favorilerimden. Bu salatamız da son derece basit , lezzetli ve sağlıklı. Kühne Nar sirkesiyle birlikte farklı ekşi bir tadı oluyor. Özellikle tavsiye ediyorum. Alışık olduğumuz üzüm ve elma sirkesinin aksine , keskin olmayan tadı ve kokusuyla , kısır ve mezeler dahil her şeye çok yakışıyor.
Malzemeler :
* 1 adet iceberg marul
* 2 adet  havuç
* 1 demet taze soğan
* 1 adet salatalık
Sosu için
* 4- diş sarımsak, ezilmiş
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı limon kekiği
* tuz- taze çekilmiş karabiber
* 2 yemek kaşığı Nar Sirkesi
* Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yapılışı :
* Marulu , soğanları ve salatalığı tercihimize göre ince veya orta kalınlıkta doğruyoruz. Iceberg marulu doğradıktan sonra  iyice temizlenmesi için mutlaka içine tuz veya sirke kattığımız suda 15-20 dakika bekletiyoruz. Sonrasında iyice kurutuyoruz. Lezzetli bir salata için kullandığımız malzemelerin sulu kalmaması çok önemli, yoksa salata sosunun tadı bozuluyor.
* Havucu rendeliyoruz.
*  Marul , soğan ve salatalığı ayrı bir kasede iyice karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Rendelediğimiz havuçları marulların etrafına yerleştiriyoruz.
* Derin bir kasede iyice ezdiğimiz sarımsakların içine , zeytinyağı , tuz, karabiber, kekik, nane,nar sirkesi ekleyerek 2-3 dakika hızlıca çırpıyoruz. ( bu sayede sosumuz iyice yoğunlaşıyor:)
* Salatamızın üzerine sosumuzu gezdiriyoruz.
* Salatamız servise hazır.

Hayırlı Ramazanlar

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...