29 Haziran 2014 Pazar

HAMSİ TAVA



Ramazan'ın ilk gün sürprizi sevgili balıkçımızdan geldi. Kışın bile bu kadar lezzetlisini yememiştik diyebilirim. Gemlik körfezinden, avlanmasına izin verilen balıkçıların,  küçük kayıklardan tuttukları hamsiler çok lezzetliydi. Bakalım Kahveci-Sihirli Tencere -Hamsi Tava'yı nasıl yapmış...

Malzemeler :
* 1 kilo hamsi
* 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
* 1 su bardağı tam buğday unu /  mısır unu
* Kızartmak için yarım çay bardağı riviera tipi zeytinyağı

Yapılışı :
* Yıkadığımız hamsileri 20-25 dakika suyunu salması için süzgeçte beklettikten sonra, bir tepsiye koyduğumuz unun içinde, bir güzel unluyoruz. 4 hamsiyi kuyruklarından birbirine yapıştırarak başka bir tepsiye diziyoruz. Tüm hamsilere aynı işlemi yaptıktan sonra , tavada ısıttığımız zeytin yağında altın sarısı , karamel rengini alana kadar kızartıyoruz.

* Servis tabağına alıp, üzerine sarımsak ve hafif limon suyu ekleyerek servis yapıyoruz.  Nar Sirkeli Iceberg Salata  ( tarif için tıklayınız
yapmayı ve bol bol yeşillik eklemeyi unutmuyoruz.

Hayırlı Ramazanlar
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...