Ramazan'ın ilk gün sürprizi sevgili balıkçımızdan geldi. Kışın bile bu kadar lezzetlisini yememiştik diyebilirim. Gemlik körfezinden, avlanmasına izin verilen balıkçıların, küçük kayıklardan tuttukları hamsiler çok lezzetliydi. Bakalım Kahveci-Sihirli Tencere -Hamsi Tava'yı nasıl yapmış...
Malzemeler :
* 1 kilo hamsi
* 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
* 1 su bardağı tam buğday unu / mısır unu
* Kızartmak için yarım çay bardağı riviera tipi zeytinyağı
Yapılışı :
* Yıkadığımız hamsileri 20-25 dakika suyunu salması için süzgeçte beklettikten sonra, bir tepsiye koyduğumuz unun içinde, bir güzel unluyoruz. 4 hamsiyi kuyruklarından birbirine yapıştırarak başka bir tepsiye diziyoruz. Tüm hamsilere aynı işlemi yaptıktan sonra , tavada ısıttığımız zeytin yağında altın sarısı , karamel rengini alana kadar kızartıyoruz.
Hayırlı Ramazanlar
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder