20 Eylül 2013 Cuma
FIRINDA KIYMALI PATATES
Serin havaların en sevdiğim yemeği. Bu, havalarla yemekleri bütünleme huyu sizlerde de var mı , çok merak ediyorum. Hava soğumadan çorba içilmez, kısır yazın iyi gider, pırasa yazın yenmez. Geçenlerde pazardaki arkadaşlar,' bu hafta sihirlitencere'de pırasa pişirmez misiniz?' deyince hemen işi yine havalara bağladım ' havalar biraz daha soğusun da öyle ' deyiverdim. İşte bu fırın patates de benim serin hava yemeklerimden. Haydi mutfağa !
Malzemeler:
*5-6 adet orta boy patates
* 4 domates, küp-küp doğranmış
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 5-6 adet yeşil biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası ( ÖNCÜ )
* 1 tatlı kaşığı biber salçası ( ÖNCÜ )
* 250 gram yemeklik kıyma
* 1/2 çay bardağı zeytin yağ
* 3- 4 yaprak taze reyhan yaprağı
* tuz-karabiber
Yapılışı :
* Patatesleri yıkadıktan sonra orta kalınlıkta yuvarak yuvarlak doğruyoruz. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek patatesleri yerleştiriyoruz. Üstüne çok az sıvı yağ serpiyoruz. Ve 250 derecede ısınmış fırında hafif pişine kadar yaklaşık 20 dakika kızartıyoruz.
* Diğer taraftan 1/2 çay bardağı zeytinyağı tavaya koyuyor ve hafif ısınınca içine ince doğradığımız soğanları atıyoruz. Soğanların kokusu çıkınca kıymayı ekliyor ve kavuruyoruz. Küp küp doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Domatesler suyunu salıp , hafifçe çekince salçaları ekliyor ve iyice karıştırıyoruz. Tuz -karabiberini ekliyoruz.
* En son olarak reyhan yapraklarını elimizle bölüyor ve kıymalı sosa katıyoruz.
* Kızarmış patatesleri bir fırın kabına alıyoruz. Üzerine bir kat kıyma döküyoruz. İkinci kat patatesleri koyuyoruz ve yine kıymayla kaplıyoruz en üstünü. Yeşil biberlerle süslüyoruz , reyhan yaprakları ekliyoruz ve 1 su bardağı sıcak su döküyoruz. Ağzını yağlı kağıtla kapatıyoruz , 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun
NOT :
Alüminyum folyoların sıcakta zararlı kimyasallar yaydıklarını duyduğumdan beri onun yerine yağlı kağıt kullanıyorum.
Fotoğraf yemeğimiz fırına girmeden az önce çekildi, pişmiş hali maalesef görüntülenemedi !!! Fotoğraf çekme hazırlıkları yaparken sabote edildim :) Tekrar afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder