Bir Norveç tarifi. EKS Mutfak gününden harika bir lezzet.
Malzemeler :
Her kişi için:
Uskumru
1 adet uskumru fileto
2 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı şeker
50 ml elma sirkesi
Filetoların her tarafına tuz ve şeker serpin, 10 dakika streç filme sarılmış şekilde bekletin.
Soğuk suda dikkatlice yıkayın ve mutfak havlusuyla kurulayın.
Sos:
1/2 havuç
1/2 arpacık soğanı
2 diş sarımsak
Çeyrek rezene
2 fiske safran
Yarım çay kaşığı bütün
kişniş otu tohumu
Yarım çay kaşığı şeker
25 gram şeri sirkesi
100 ml zeytinyağı
Tuz ve karabiber
Isıttığınız karışımın
içine uskumru filetolarınızı küçük küçük dilimlere ayırarak yerleştirin.
Hazır hale gelen tüm
malzemelerinizi (sebze ve uskumru filetolarınızı) tabağınıza yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder