23 Nisan 2012 Pazartesi
Yaban Mersinli Pirinç Pilavı
Malzemeler:
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Sıvıyağ
*1 küçük kase dolusu yaban mersini
*Limon ( 1-2 damla)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz-Karabiber
Yapılışı
* Pirinci kaynar su içinde, su ılıyıncaya kadar dinlendiriyoruz.
* Pirinci beyaz suyu iyice akana kadar tel bir süzgeç içinde yıkıyoruz.
* Tenceremizdeki yağ hafif ısınınca pirinçleri atarak kısa bir süre kavuruyoruz.
* 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
* Tuz-karabiber ile tatlandırıyoruz; 1-2 damla limon ve bir çay kaşığı şekeri ekliyoruz.
* Suyunu çekmeye yakın daha önceden sıcak suda beklettiğimiz yaban mersinlerini de ekliyoruz.Suyunu çektikten sonra, bir kez karıştırıp , bir kağıt havluyu tencerenin ağzına örtüp,kapağını da kapatarak dinlendiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
pilav nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilAfiyet olsun; yine beklerim :D
YanıtlaSilPilavı meyve ve sebze ekleyerek pişirmeyi ve yemeyi çok severim. Yaban mersinli hiç denemedim çok beğendim çok güzel olmuş mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilÜzümlüsü olduğuna göre , yaban mersinli niye olmasın değil mi* Harika fikirmiş.
YanıtlaSil