23 Nisan 2012 Pazartesi

Yaban Mersinli Pirinç Pilavı



Malzemeler:
*1 su bardağı pirinç
*2 su bardağı su
*Sıvıyağ
*1 küçük kase dolusu yaban mersini
*Limon ( 1-2 damla)
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz-Karabiber
Yapılışı
* Pirinci kaynar su içinde, su ılıyıncaya kadar dinlendiriyoruz.
* Pirinci beyaz suyu iyice akana kadar tel bir süzgeç içinde yıkıyoruz.
* Tenceremizdeki yağ hafif ısınınca pirinçleri atarak kısa bir süre kavuruyoruz.
* 2 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
* Tuz-karabiber ile tatlandırıyoruz; 1-2 damla limon ve bir çay kaşığı şekeri ekliyoruz.
* Suyunu çekmeye yakın daha önceden sıcak suda beklettiğimiz yaban mersinlerini de ekliyoruz.Suyunu çektikten sonra, bir kez karıştırıp , bir kağıt havluyu tencerenin ağzına örtüp,kapağını da kapatarak dinlendiriyoruz.

4 yorum:

  1. pilav nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun; yine beklerim :D

    YanıtlaSil
  3. Pilavı meyve ve sebze ekleyerek pişirmeyi ve yemeyi çok severim. Yaban mersinli hiç denemedim çok beğendim çok güzel olmuş mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Üzümlüsü olduğuna göre , yaban mersinli niye olmasın değil mi* Harika fikirmiş.

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...