11 Şubat 2012 Cumartesi
KAHVALTI KEYFİ -SUCUKLU EKMEK
Güzel bir cumartesi sabahı, hazır da evdeyken kendime bir cumartesi güzelliği yapayım dedim.Baharatlara olan tutkum kahvaltı sofralarında da kendini gösteriyor haliyle. Bu sabah sandviç ekmeklerini ikiye böldüm, üstlerine sızma zeytinyağ, kimyon,kırmızı toz biber,kekik ve sucuk dilimleri koydum.Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek ekmekleri ve ortadan ikiye böldüğüm domatesleri yerleştirdim. 200 dereceli fırında 15- 20 dakika, domateslerin kabukları yumuşayana kadar pişirdim. Evi saran kokuyu tahmin edersiniz....Bir taraftan da portakal ve mandalinaları sıkarak koca bir bardak meyve suyumu ve en nihayetin de bol tomurcuklu çayımı hazırladım. Tam bir keyif oldu...Güneşli gün mucizesi bu olsa gerek !!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder