4 Temmuz 2011 Pazartesi

TARATOR


Kalamar olur da yanında tarator olmaz mı ? Bu sefer tarator kızımın elinden ....Kıvamını da öyle güzel ayarladı ki !! İşte tarifi:

Malzemeler:
5-6 dilim bayat ekmek
3 diş sarımsak
6-7 kaşık koyu kıvamlı yoğurt
Tuz,zeytinyağ
Bir yemek kaşığı ceviz ( biz bu sefer ceviz koymadık; ama harika olur cevizli tarator )

Yapılışı:
Bayat ekmeklerimizi blenderda bir güzel çekiyoruz.
Derin bir kaba blenderda çektiğimiz ekmekleri ve yoğurdu koyup, bir güzel karıştırıyoruz.Kıvamı size bağlı, biz koyu kıvamlı tercih ediyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları, bir çay kaşığı zeytinyağını ve bir tutam tuzu ve cevizleri ekleyerek, servis ediyoruz. Ve kalamarları bandıra bandıra yiyoruz.
Afiyet olsun :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...