11 Aralık 2010 Cumartesi

BOLU USULÜ ET SOTE VE MEYHANE PİLAVI

 
Posted by Picasa

Bu sefer et soteyi eşim hazırladı bize,kendi tarzıyla- BOLU usulü; meyhane pilavı da benden...
Benim et sotem,KAHVECİ usulü olur; kırmızı yemeklerden.
Şİmdi gelelim eşimin pişirdiği et soteye;
BOLU USULÜ ET SOTE
Malzemeler :
Yarım kilo dana kuşbaşı
3 adet çarliston, 1 adet kırmızı biber
2 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
4 domates ( kabuklarını soymadan kullanıyoruz )
1 tatlı kaşığı limon kekiği
1 çay kaşığı kimyon
tuz-karabiber
Yapılışı :

* Eti yıkadıktan sonra tencereye koyarak kendi suyunda; tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz.
* Soğanları yemeklik doğrayarak , etimizi soğanlarla birlikte iyice kavurup, bir tabağa alıyoruz.
* Biberleri ince ince doğrayarak, hafif yumuşayana kadar pişirip içine domatesi atıyoruz.Bir süre pişirdikten sonra etleri de ilave ediyoruz.
*Kİmyon, tuz , karabiber ekleyerek tatlandırıyoruz.
* Bir su bardağı sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
* Ve hazır.....

Meyhane pilavı
için ;
Malzemeler:
* 1 adet kuru doğan
* 2 domates
* 2 adet yeşil biber
* 2 su bardağı pilavlık bulgur
* 4 bardak su
* Tuz-karabiber
* 1 tatlı kaşığı tereyağ
* Yarım çaybardağı sıvı yağ
Yapılışı :
* Biberleri ince doğrayarak yağda kavuruyoruz.
* Soğanı yemeklik doğrayarak biberlerle beraber pişiriyoruz.
* Domatesleri küp küp doğrayarak tencereye ekliyoruz ve 4 bardak suyu da koyarak ,kaynamasını bekliyoruz. Suyumuz kaynayınca içine bulguru ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Bulgurlar yumuşadıktan sonra içine bir tatlı kaşığı tereyağ ilave edip, pilavı karıştırıyoruz ve dinlenmesi için bir kenera alıyoruz.
İşte böyle...herkese afiyet olsun...!:)

6 yorum:

  1. Nefis görünüyorlar..
    Ellerinize,gönlünüze sağlık öğretmenim :)
    Mutlu pazarlar diliyorum!

    YanıtlaSil
  2. ete pilav ne kadar yakışır birbirini tamamlar adeta ellerinize sağlık sizin ve eşinizin Allah ağzınızın tadını bozmasın
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. selamlar sevgili arkadaşım,
    lezzetlerle dolu bir blog maşallah.
    hem de pepelamın dediğine göre öğretmeniz galkiba.
    maşallah diyorum ve saygılar gönderiyorum.çalışan biri hem de mahretli.
    ellerine sağlık.ben de 2 ay sonra ücretsiz iznim bittiğinden çalışma hayatıma döneceğim.
    sevgiler arkadaşım...

    YanıtlaSil
  4. seni izlemeye aldım arkadaşım.daha sık görüşürüz inşallah.ben en çok blog ismini beğendim.süper cidden.sevgiler.:))

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler herkese, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar; bloguma bıraktığın güzel yoruma kocaman bir teşekkür busesi bırakıyorum...Gözlerime çok hoş görünen lezzetin çok leziz görünüyor,ellerine sağlık...sevgilerrr...

    YanıtlaSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...