12 Aralık 2010 Pazar

ELMALI KEK ( SEMKEK )

 
Posted by Picasa


Soğuk günleri bir parça kek ve çayla ısıtmak ve şenlendirmek için, canım arkadaşım Sema'nın çılgın elmalı kekini sizlerle paylaşmak istiyorum. Adını SEMKEK koydum....Pamuk gibi, hafif tadı ve mis gibi elma kokusuyla...
İşte malzemeler:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 3,5 su bardağı un
* 2 adet elma
* Dövülmüş ceviz

Yapılışı :

* Yumurta ve şekeri blender yardımıyla çırpıyoruz
* Yağı,unu,kabartma tozunu,vanilyayı ekliyerek tekrar karıştırıyoruz.
* 2 elmayı karışımın içine rendeliyor ve tekrar karıştırıyoruz.
* Kek kalıbımızı tereyağ ile yağlıyor ve kek yapışmasın diye içine biraz un serpiyoruz.Kek karışımımızı kalıbımıza döküyoruz.
* Fırını 170 derecede 5 dakika ısıtarak , keki fırına veriyoruz.40 dakika pişiriyoruz ve yanına koca bir fincan çay ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun....:))

4 yorum:

  1. birde bunları döküm tavada deneyin derim

    YanıtlayınSil
  2. haklısınız, ben de yavaş yavaş döküm tava ve tencerelere ilgi duymaya başladım.Teşekkürler :)

    YanıtlayınSil
  3. Semkek:)
    Çok cici olmuş.Elmalı keki çok severim.Ohh mis!
    Afiyet olsun sizlere..

    YanıtlayınSil
  4. ne kadar lezzetli olur ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...