29 Kasım 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa

 
Posted by Picasa

Pırasayı aslında ben bol domatesli yaparım ama bu sefer,klasik yöntemle yaptım.
Malzemeler:
1 bağ pırasa ( 4'lü)
3 adet havuç
1 adet soğan
1 küp kesme şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı pirinç
3 bardak sıcak su
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
* Yağımızı ısıtıp içine şekeri attıktan sonra önce yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları atıp biraz kavuruyoruz,sonra da soğanları ekleyip kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
* Doğradığımız pırasaları da ekleyerek 7-8 dakika pırasalar hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* 3 bardak suyumuzu ekleyerek 15 dakika kadar pişirip , iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyerek 15 dakika kadar daha pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Limon suyumuzu da ekleyip kısa bir süre daha ocakta tutup,dinlenmesi için ocaktan alıyoruz.Ilıyınca servis yapıyoruz.
* Soğukken bile afiyetle yiyoruz...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...