29 Kasım 2010 Pazartesi
Zeytinyağlı Pırasa
Pırasayı aslında ben bol domatesli yaparım ama bu sefer,klasik yöntemle yaptım.
Malzemeler:
1 bağ pırasa ( 4'lü)
3 adet havuç
1 adet soğan
1 küp kesme şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı pirinç
3 bardak sıcak su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
* Yağımızı ısıtıp içine şekeri attıktan sonra önce yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları atıp biraz kavuruyoruz,sonra da soğanları ekleyip kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
* Doğradığımız pırasaları da ekleyerek 7-8 dakika pırasalar hafif yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* 3 bardak suyumuzu ekleyerek 15 dakika kadar pişirip , iyice yıkadığımız pirinçleri ekleyerek 15 dakika kadar daha pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Limon suyumuzu da ekleyip kısa bir süre daha ocakta tutup,dinlenmesi için ocaktan alıyoruz.Ilıyınca servis yapıyoruz.
* Soğukken bile afiyetle yiyoruz...:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yıllar önce , Gülriz Sururi'nin A La Luna yağları adına hazırlayıp sunduğu bir yemek programı vardı; bu tarifi oradan almıştım , yanılm...
-
Bizim oraların tadına doyulmaz kebaplarından. Evde yapması hiç de zor değil. Yanına sumaklı soğan salatası , bol kimyon ve acıyla müthiş o...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder