21 Nisan 2010 Çarşamba
Kıymalı Enginar Dolması
Eşim ve ben enginara bayılırız, ancak kızımıza bir türlü sevdiremedik....
Bence en şık sebzelerden biri ENGİNAR. Ben de geçen haftalarda sezonun açılışını yaparak ilk enginarımı pişirdim.
Yemek yaparken malzemeleri biraz fazla kullanıyorum sanınırm, enginarda da öyle oldu yine ; fotoğraflardan da görebilirsiniz.
Unutmadan; aynı tarifi Türk Kadın Blog Yazarları'ndaki sayfama da ekledim,benim enginarları orada da görebilirsiniz.
Şİmdi tarife başlayalım.*Malzemeler:
* 4 adet enginar
* 1 demet dere otu
* 1 kuru soğan
* 1 kutu garnitür
* 250 gram kıyma
* 250 gram iç bakla.
* 1 limon
Yapılışı :
* Soğanı ince ince doğrayarak zeytinyağında hafif pembeleştirip içine kıymayı ekliyoruz.
* Kıymanın kokusu çıkınca karabiber ve tuzunu ekleyerek biraz daha pişirip, içine garnitürü ( patates, havuç ve bezelye ) ekliyoruz. Ben vakitten kazanmak için , hazır garnitür kullanıyorum..
* Daha sonra iç baklayıda ekliyor, dere otunu da serpip biraz daha çeviriyorum. İçine bir kaç damla limon sıkıp, tüm iç malzemeyi enginarların üzerine yerleştiriyorum.
* Kalan içinde enginarların üzerine serpiyorum.
* 1-2 çay bardağı suyla pişiriyorum.
Servis tabağına aldığımda çevresini kırmızı biber halkaları ve limon dilimleriyle süslüyorum.
Afiyet olsun....:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Cigdemcim, enginarı hic kiymali yemedim galiba ma gayet guzel gorunuyor. Hemen denemeli.... Tabii burada tazesini bulmak zor, yani bizdeki gibi temizlenmis haliyle.
YanıtlaSilMuzeyyen
enginara hoş bir yaklaşım olmuş :) elinize sağlık.
YanıtlaSil