10 Şubat 2010 Çarşamba
Kısır
Şubat tatilinin son gününü doya doya yaşamak için şöyle güzel bir kısır yapalım dedik.Gerçekten de doya doya yaşadık :)) Yardımcımız Zahide çok lezzetli bir kısır yaptı bize.İşte tarifi
Malzemeler:
1 çorba kasesi ince bulgur
1 adet kuru soğan
3-4 adet domates
3-4 adet taze soğan
1 veya 1/2 demet maydanoz
3-4 yaprak marul
2 adet salatalık
2-3 adet yeşil biber
tuz
1 çay bardağı nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
* Bulgur derin bir kapta sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için üstü kapalı olarak 15-20 dakika dinlendirilir.
Domatesler , soğanlar ve biberler ince ince doğrandıktan sonra zeytinyağında kavrulur.Malzemelerin kokusu çıkınca içine salça ve baharatlar eklenir.
* Dinlenen bulgurun içine kavrulan malzemeler konur, çok sıkmadan güzelce yoğrulur, karıştırılır.
* Daha sonra maydonoz,taze soğanlar,ince doğranmış marul,salatalıklar ,tuz ve nar ekşisi eklenerek son bir kez tekrar karıştılır.
* Servis tabağına alınır; yanına çay veya ayranla ikram edilebilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder