11 Şubat 2010 Perşembe
Ispanaklı Börek
Sıcak bir fincan çayın yanında harika olur. Deneyin :))
Malzemeler:
* 3 adet yufka
* 1 kilo ıspanak
* 1 soğan
* Tuz,karabiber, kırmızı toz biber
* 100 gram beyaz peynir
Harç için :
4 yumurta
1.5 su bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Ayran / Boza kıvamına getirmek için yeteri kadar su ( 1-1,5 su bardağı kadar )
* Ispanakları iyice yıkadıktan sonra süzülmesi için bir kenara alıyoruz.
* Bu arada harcımızı hazırlıyoruz. Derin bir kaba yumurtaları kırıp,çırpıyoruz. İçine yoğurdu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.Yağı ekledikten sonra karıştırıp,boza kıvamına gelene kadar sulandırıyoruz.
* Süzülen ıspanakları ne çok ince, ne de çok kalın olacak şekilde doğruyoruz.Öce yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları kavurup daha sonra içine ıspanaklarımızı ekliyoruz.Ispanaklar suyunu salınca içine tuz ve karabiber ekliyoruz. Ispanaklar suyunu çekince beyaz peyniri ufalayarak içine katıyor ve karıştırıp ocağın altını söndürüyoruz.
* Yufkaları dörde bölerek her bir parçasını hazırladığımız harçla ıslatıyoruz.
* Üçgenlerin geniş tarafına iç malzememizi yerleştirip , sigara böreği sarar gibi sarıp,kendşi etrafına doluyoruz.( gül böreği yapar gibi )
* Böreklerimizi fırın tepsilerine yerleştirip, önceden 220 derecede ısıttığımız fırınımıza koyuyor ve altı-üstü pembeleşip hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :))
**** Fırın tepsilerinin içine yağlı kağıt koyarsanız, hem börekler yapışmaz, hem de temizliği kolay olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder