3 Ağustos 2015 Pazartesi
Tava Böreği
Malzemeler :
* 2 adet yufka
* Beyaz peynir ve taze kaşar ( 100er gram )
* 1/2 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz-karabiber
* 1/2 demet maydanoz
Yapılışı :
* Tavanın dibini biraz yağlıyoruz.
* Yufkanın birini kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz.
* Yağ ve süt karışımıyla yufkayı ıslatıyoruz.
* Diğer yufkanın yarısını yerleştirip tekrar ıslatıyoruz.
* Diğer yarısını da koyup ıslatıyoruz.
* Malzemenin tamamını koyuyoruz.
* Yufkayı dışarıda kalan dört kenarını da ıslatıp bohça gibi içeri kıvırıp kapatıyoruz.
* İki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
AMMAN
Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...
-
Hem renkli hem de çok lezzetli. Malzemeler: * 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış. * 3 adet taze soğan * Yarım demet maydonoz ...
-
Yazın gelmesiyle beraber, Bursa'daki kahvaltı mekanlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu sefer Saitabat Köyündeyiz.Babalar Gününde DURUKAN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder