3 Ağustos 2015 Pazartesi

Tava Böreği


Malzemeler :
* 2 adet yufka
* Beyaz peynir ve taze kaşar ( 100er gram )
*  1/2 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı zeytinyağı 
*  Tuz-karabiber
* 1/2 demet  maydanoz
Yapılışı :
* Tavanın dibini biraz yağlıyoruz.
*  Yufkanın birini kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya yerleştiriyoruz.
* Yağ ve süt karışımıyla yufkayı ıslatıyoruz.
* Diğer yufkanın yarısını yerleştirip tekrar ıslatıyoruz.
* Diğer yarısını da koyup ıslatıyoruz.
* Malzemenin tamamını koyuyoruz.
* Yufkayı dışarıda kalan dört kenarını da ıslatıp bohça gibi içeri kıvırıp kapatıyoruz.
* İki tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz.
* Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

AMMAN

                Amman, Ürdün'ün başkenti ve kesinlikle çok farklı bir şehir. Düzensiz bir yapısı var, trafik karışık, sokaklar çok kalab...